DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA. MANIFEST

  • Home
  • Noticies
  • General
  • DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA. MANIFEST

DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA.
25 DE NOVEMBRE

Avui 25 de novembre, amb motiu de dia internacional per l’eliminació de la violència contra la dona, aquest Il·lustre Col·legi d’Advocats, especialment la Junta de Govern, i les comissions d’Igualtat i violència, Drets Humans i Torn d’Ofici, volem expressar el nostre mes ferm rebuig a qualsevol tipus de violència envers les dones, nenes i adolescents.

Aquest any, celebrem especialment la publicació de la Llei de protecció a la Infància el passat mes de juny, que no és sinó un pas més endavant en la protecció dels més vulnerables, doncs no podem oblidar que els nostres infants i adolescents són el futur, però per sobre de tot són el present. Amb aquesta llei es protegeix no tan sols la seva integritat física, sinó també l’emocional, intentant protegir aquestes de la revictimització i la violència institucional.

També aquest any, hem de celebrar com un guany fruit de les reivindicacions de l’advocacia dels darrers anys, l’aprovació de la llei 17/2020 a Catalunya, que modifica la Llei 5/2008. Aquesta llei ha ampliat el catàleg de violències masclistes, i ha donat lloc a l’obligatorietat d’activació de l’assistència lletrada per la interposició de denúncia, que a la vegada ha provocat la signatura del Protocol d’assistència lletrada immediata.
La Junta de Govern vol reconèixer en aquest punt la implicació i la professionalitat dels lletrats i lletrades de la nostra demarcació, especialment dels advocats i advocades d’ofici, que amb la seva dedicació i empenta fan realitat la defensa dels drets de la víctima.

Aquí no finalitza la nostra lluita, hi ha un llarg camí a recórrer, i no podem deixar passar l’oportunitat de posar a sobre la taula reivindicació i dades preocupants:
- 1 de cada 3 dones amb discapacitat són víctimes de violència masclista.
- La dona víctima al medi rural triga quasi 20 anys a denunciar.
- No es pot lluitar contra la violència masclista amb professionals infravalorats i amb condicions precàries.
- És necessària la formació continuada en perspectiva de gènere de tots el operadors jurídics.

Requerim a l'Administració perquè continuï en la lluita per a la identificació i defensa de les víctimes de violència de gènere en els sector més vulnerables, així com en l'adopció de mesures que garanteixin la seva recuperació personal, social i econòmica-laboral.