Entrada en funcionament del sistema Noticat en l’àmbit civil. 27 de gener

  • Home
  • Noticies
  • General
  • Entrada en funcionament del sistema Noticat en l’àmbit civil. 27 de gener

El Departament de Justícia continua el desplegament del nou mòdul de notificacions telemàtiques del sistema e-justícia.cat, anomenat NOTICAT. Aquest mòdul és l’equivalent del sistema Lexnet, però amb l’avantatge que ja està integrat dins de la gestió processal (tramitació) del propi e-justícia.cat.

Com a propera actuació, s’ha previst l’activació de NOTICAT pel 27 de gener de 2021 pels jutjats de l’àmbit civil de tots els partits judicials de Catalunya que disposin de sistema de tramitació amb e-justícia.cat (que són tots, excepte Amposta, Santa Coloma de Gramenet, Cerdanyola, Vilafranca,  Balaguer i El Vendrell, que encara disposen de Temis2, i que està previst que disposin d’e-justícia.cat durant el primer semestre de l’any 2021), que podran notificar telemàticament als advocats de l’Il·lustres Col·legis d’Advocats de Figueres, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa, Tortosa i Vic. El Col·legi de Barcelona ja es va activar, pels àmbits civil, contenciós i mercantil, el passat dia 16 de desembre de 2020.

Amb aquesta darrera actuació, tots els col·legis d’advocats de Catalunya estaran ja en condicions de rebre notificacions telemàtiques de tots els òrgans judicials de Catalunya  que disposin de sistema de tramitació amb e-justícia.cat. Recordeu que en data 2 de desembre de 2020 es van activar els àmbits social, contenciós i mercantil.

 

Podreu trobar en aquest enllaç https://seujudicial.gencat.cat/ca/que_cal_fer/Soc-un-professional-del-dret/ejusticia/videos-guies-i-manuals/noticat/ uns vídeos il·lustratius del nou sistema. A l'enllaç teniu també tres guies addicionals:

  • Guia explicativa del funcionament dels estats del canal NOTICAT (important per entendre els diferents estats pels que pot passar una notificació).
  • Guia sobre els avisos de notificacions
  • Guia sobre la gestió de substitucions

És important que tingueu en compte que l’adreça de correu on rebreu els avisos de les notificacions ve definida a través del cens que el propi col·legi facilita a Red Abogacía, i que aquesta entitat trasllada al Departament de Justícia per ser incorporat periòdicament en els sistemes d’informació judicial de l’Administració de justícia. Per tant, és convenient que reviseu que l’adreça de correu que té el Col·legi és aquella on desitjeu rebre els avisos de les notificacions entrants, i que comuniqueu el canvi al Col·legi si ho estimeu adient. En tot cas, accedint directament a l’extranet del professional, sempre tindreu visibles les notificacions entrants.